Surdej af rugmel

Jeg har længe drømt om at lave et lækkert brød på surdej.
– Min mor lavede altid lækre rugbrød fra bunden da jeg var lille, og jeg kan huske, at hun opbevarede sin surdej i en gammel cremefraiche bøtte i køleskabet. Rugbrødene var bare super lækre, og hele huset duftede af øllebrød når hun var igang.

 

However…  jeg har bare altid været lidt bange for det her Surdejs-koncept. Det lyder jo voldsomt omstændigt. Men da jeg den anden dag faldt over en kogebog (nok engang), som jeg bare måtte eje, var der en forholdsvis simpel opskrift på en surdejs base.
Den bestod af rugmel, vand og honning… Pretty simpel… Så igang det gik.

Det tog 3 dage før dagen var “færdigfodret” Og så blev den ellers smækket i en skål med plast-film over og sat i køleskabet. So far har den ikke afgivet nogen “aroma” når man åbner køleskabet. Den dufter dog lidt af af mørk øl, hvis man stikker næsen helt ned i den – Og det kan man jo bare lade være med .. ;)

 

Opskriften er fra bogen: Mad til alle Årstider af Margareta Schildt-Landgren
Se bogen her:
Mad til alle årstider

For ikke at komme i cambulage med ophavsrettigheder osv., har jeg lavet lidt om på opskriften. Men den funger fint – Den er testet!!

Husk at fodre surdejen en gang om ugen med 30 g rugmel og 1 dl lunkent vand.
Tilsæt desuden 1 tsk honing en gang om måneden.

 

surdej af rugmel