Sprødstegt flæsk - LCHF

Sprødstegt flæsk – Paleo Style

Da jeg mødte Claus for 3 år siden bedyrede han hårdnakket at stegt flæsk ikke gjorde noget godt for ham. Det er der naturligvis lavet om på idag, for det viste sig jo, at grunden til stegt flæsk ikke gjorde noget for Claus, var at han aldrig havde fået sprødstegt flæsk.
Slatten stegeflæsk fra panden, gør jo ikke noget godt for nogen.
Idag vil jeg vove den påstand og sige, at også hos Claus er sprødstegt flæsk en af favoritterne på menu-kortet herhjemme.

 

PT er vi dog nødt til at holde kogte kartofler og opbagt sauce på et minimum. Er nødt til at tabe mig lidt (læs.: det er Claus også!) Har derfor prøvet stegt flæsk i en ny udgave  – Og det er et MEGA hit!!!
For noget tid siden postede jeg en opskrift på agurk&avocado suppe…. Den var lækker…!! Mega lækker…. Og med en god gang stegt flæsk til er det et SERIØST hit fra mit mormorkøkken.
Opskriften finder du her. Suppen tager ca 10 minutter at lave, den er ekstra god, hvis den har stået og trukket en halv dag i køleskabet, men det er bestemt ikke en nødvendighed.

 

Opskriften på sprødstegt flæsk er mega simpel. Gem din stegepande LANGT VÆK og brug istedet din ovn.
Fremgangsmåden er den samme uanset om du steger 1 kg flæsk eller 200 g – Så mere simpelt kan det ikke være.

 

Fremgangsmåde på sprødstegt flæsk:

  • Forvarm ovnen på 175 g varmluft
  • Beklæd en bageplade med bagepapir
  • Drys flæsk med salt og peber på BEGGE sider
  • Sæt bagepladen med flæsk i ovenen og steg i ca. 20 minutter
  • Vend flæsket og steg videre i ca. 10 minutter
  • Tag dit flæsk ud af ovnen når det er gyldent og lækkert på begge sider
  • Lad det køle af på fedtsugende papir og server det med den svedigt lækre agurk&avocado-suppe. Der er ikke et øje tørt!!