Sommer, sol og smagen af koldskål….

Foråret er her endelig – Og det skal fejres! På sådan en fredag hvor solen skinner, er det jo passende, at koldskål kommer på menuen…. Måske tyvstarter jeg, men hvert år GLÆÆÆÆDER jeg mig bare så meget til årets første koldskål.
Opskriften findes selfølgelig også i min kogebog.

På søndag lukkes øko-køerne på græs – og jeg tror roligt I kan regne med at jeg & fotografen står på første række til dette show….

Anyways…. Her får du opskriften på en lækker cremet koldskål. Jeg hælder den hjemmelavede koldskål på skoldede flasker – for så er det nemt at have stående i køleskabet og lige nappe en portion i farten…. Personligt elsker jeg hjemmelavede kammerjunkere til koldskål, men Karen Volfs udgave er altså heller ikke dum.

 

Ingredienser ca. 1 1/2 l:

2 hele æg
1 stang vanille
4 spsk sukker
1 spsk citronsukker – eller revet skal af 1/2 citron
1 liter kærnemælk
3 dl ymer – (Kan udelades)

 

Fremgangsmåde:

  • Rør æg, sukker, vanille og citronsukker sammen til en lys og luftig masse i røremaskinen
  • Når massen er pisket lys og skummende tilsættes kærnemælk og ymer – og koldskålen røres jævn
  • Hæld koldskålen på skoldede flasker og opbevar den i køleskabet. Koldskålen kan holde sig et par dage hvis flaskerne har været skoldede.