Smørbar mozarella med ramsløg

Mozarella med ramsløg …. Jeg er helt syg med ramsløg…. Og selvom sæsonen for ramsløg nok er ved at være forbi, ja så tog jeg alligevel endnu et smut til Havnø Mølle igår, for at se om ikke jeg kunne få et ekstra skud ramsløg, før sæsonen er forbi.
Det lykkedes…. Jeg vendte nok engang snuden hjemad i en semi-hvidløgsduftende C1’er.

Ramsløgsolie har jeg fået lavet nok af i år (læs jeg kan ikke PROPPE mere ind i mit køkkenskab), men lidt ekstra ramsløgspesto er der altid plads til i fryseren. Jeg fryser pestoen ned i passende portioner og tør det så op, når det skal bruges.

Men men men…. foruden pesto, fremtryllede jeg igår endnu en ny favorit med ramsløg; Mozarella med ramsløg…. Ja tak….Sgu da!!
Det smager så helt igennem ekstremt lækkert på en skive ristet rugbrød… Englene synger og mine smagsløg har en fest!

ramsløg mozarella

 

Reelt set er mozarella med ramsløg noget af det mest simple jeg kan komme i tanke om. Det kræver blot følgende ingredienser:

1 pose frisk mozarella
Ca. 15 blade ramsløg
1/3 tsk salt.

 

Fremgangsmåde:

  • Skyl og tør ramsløgsbladene godt
  • Hak ramløgene i store grove stykker og smid dem i en blender sammen med salt
  • “pluk” mozarellaklumpen i mindre stykker og blend mozerella, ramsløg og salt til en jævn og smørbar masse.
  • Smag osten til med peber og evt. lidt ekstra salt.
  • Opbevar osten på køl i maks 3-4 dage.

Prøv evt. også denne opskrift på en lækker og nem pesto med ramsløg…..