Ramsløg i lange baner – Lækre opskrifter med ramsløg

Min mormor og morfar havde den dejligste have, hvor der er altid var mulighed for, at jeg som lille kunne gå på opdagelse og eventyr.

I den famøse have har jeg gennem tiden leget ufatteligt meget TV-Køkken, plukket tusindvis af jordbær, solbær, ribs, stikkelsbær og ikke mindst hindbær.
Jeg har fået serveret hjemmelavet saft – og i det hele taget haft så mange gode minder, at det kan være svært at fremhæve blot ét.

Ramsløg

MEN på toppen af listen, over ting der stensikkert ALTID leder tankerne i retningen af det gule hus ved vinderupvej, med trappegelænderet der var formet som en solsikke, er ramsløg.

Den dominerende duft af hvidløg og purløg og de fine store hvide blomster.

Jeg har haft lidt svært ved gennem tiden at finde et sted her østjylland, hvor løgplanterne vokser i så store mængder, at jeg syntes jeg kan “tillade” mig at plukke dem. Men nu har jeg ENDELIG fundet stedet… I en skovbund i nærheden af Havnø Mølle.

Ramsløg lige så langt øjet rækker – det er tæt på et paradis.

Fredag aften før pinse tog fotografen og jeg på eventyr og plukkede i den forbindelse en kæmpe kurv fyldt med de lækre løgplanter, der efterfølgende er blevet forvandlet til:

 

Ramsløgspesto

Ramsløgsolie

Mozarellaost med ramsløg – lækkert pålæg til ristet rugbrød

Falafler med ramsløg

Opskrifterne får du ved at klikke på linket.

 

I vaskeægte mormor-stil er ALT blevet brugt. Hvilket betyder at resterne fra ramsløgsolie-produktionen blev brugt i falafler efterfølgende… De blev mega lækre, og jeg skal ærligt indrømme, at jeg har spist flere falafler i løbet af én dag, end hvad der nok egentligt er sundt for mig.

Selvom køleskabet er fyldt op med diverse lækkerier, ja så tænker jeg at jeg nok i denne uge, skal en tur forbi Havnø Mølle igen for at plukke en ekstra gang ramsløg. Man kan aldrig få for meget ramsløg…. Sådan er det!!

Jeg har spist ALT for mange af disse lækre falafler ….