Muffins med skinke, ost og spinat

Denne weekend had stået på springning ved Rømø strand…. Et super fedt arrangement som fotografen uden tvivl skulle ud at skyde billeder af. Vores dejlige venner Marie og Lasse hoppede med I lille Kermit og afsted ræsede vi det gule lyn gennem Jylland…. Madkurven var bl.a. fyldt med disse lækre muffins der er bløde og super velsmagende. Min variation er med skinke, spinat og ost, men du kan sagtens bruge hvad du nu har af rester i køleskabet….

Men når det så er sagt så var det virkelig en kamp hyggelig dag, både for heste, hunde og mennesker.

Den lovede regn indfandt sig først allersidst på dagen, så ingen tvivl om at vejrguderne holdte hånden over Rømø i lørdags….

 

Madkurven var pakket med chips, sodavand, franske vafler (den klassike fra Karen Wolf) og ikke mindst lækre muffins med spinat, skinke og cheddarost. De var lækre mushy – også selvom de var bagt dagen før så er ikke i tvivl om at de vil egne sig FABELAGTIGT som et lækkert indslag i madpakken.

De lækre muffins med skinke, ost og spinat er supernemme at lave.
Den store mængde fugt fra spinaten sikrer at de lækre muffins forbliver bløde og svampede i et par dage.
Bedst af alt – De er mega nemme at lave, og du kan snildt erstatte fyld dem med hvad du liiiige har liggende i køleskabet = Det er en fremragende måde at bruge sine rester…. Madspild er ikke god stil i et ægte mormor-køkken.

Ingredienser: 
30 g smør
1/2 løg i tern
125 g skinke i tern
200 g champignon i tern
350 g mel
2 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk hvidløgspeber
1/2 tsk salt
175 g cheddar
2 1/2 dl mælk
1 æg
125 g små spinatblade

 

Fremgangsmåde: 

  • Tænd oven på 175 grader varmluft
  • Smelt smørret på en pande
  • Steg champignon, løg og skinke på panden til al væden er fordampet og blandingen er stegt let gylden – krydder godt med salt og peber undervejs
  • Bland meld, bagepulver, cayennepeber, salt og cheddar i en skål
  • Pisk mælk og æg sammen og tilsæt det melblandingen
  • Hak spinaten groft og tilsæt den dejen sammen med den stegte skinkeblanding
  • Rør dejen godt så på spinat og skinkeblanding bliver jævnt fordelt
  • Fyld dejen i muffinforme – Enten silikone forme eller nogle meget stabile papirforme
  • Bag de lækre muffins i ovnen i ca. 20-25 minutter – eller til de er lysebrune på toppen og dejen ikke hænger ved når du stikker en gaffel ned i dejen.
  • Lad dine muffins afkøle på en rist.TIP: Hvis du skal fryse dine muffins er det en god idé at gøre det mens de stadig er lune – så forhindrer du at de tørrer ud og bliver kedelige.