Kiksekage

Kiksekage og julemarked

Jeg har haft en uge med alt for mange jern i ilden. Websider, undervisning lektier og ikke mindt en lille tjans med at skrive artikler for Hestemagsinet.
Da vi kom til fredag aften var jeg træt med træt på.
Lørdag formiddag pakkede vi vores lille citrongule C1 og trillede til vestjylland.
Ovenpå en super stresset uge med alt for mange opgaver og alt for lidt søvn, var vestjysk hygge, lige hvad jeg havde brug for.
Det fine ved at besøge forældrene i vestjylland er, at man ikke har alting med.
Det betyder at jeg ikke kommer i tanke om alle mulige ting jeg liiiiige kan nå at gøre, for det tager jo KUN 3 minutter i følge min optimistiske tidsberegning. Der er istedet dømt ren afslapning når vi er hjemme i Hjerm.
Vi nåede dog lige at svinge forbi julemarkedet på Ausumgaard.

Ausumgaard

Ausumgaard har generelt fingrene i mange ting der vedrører fødevarer og produktion af disse, så et julemarked hos dem kan næsten kun byde på nye fristelser til køkkenhylderne.
Det var et MEGA hit… købte nye lækkerier der skal eksperimenteres og prøves af i køkkenet hen over vinteren.
Der var også rig lejlighed for at klappe et par søde grisebasser og få smagsprøver på masser af julelækkerier – jeg elsker det! Ausumgaard er i øvrigt leveringsdygtige i vaske ægte velfærdsgrise – og er simpelthen nødt til at svinge forbi deres gårdbutik næste gang jeg er hjemme.

Kiksekage med vaniljekranse

Nå – men tilbage til kiksekagen….

Jeg elsker kiksekage og jeg elsker vaniljekranse så derfor tænkte jeg at jeg ville kombinere de to fremragende kagekreationer sammen.
Har jo ganske mange kilo småkager liggende for tiden, og det giver altså gode muligheder for at eksperimentere. Blandt andet med denne lækre variation af kiksekage.

Generelt er jeg ikke super glad for den klassiske kiksekage chokoladeblanding der primært består af palmin, kakao og sukker. Den bliver klæg og sidder fast i ganen – Det er jo ikke rart for nogen. Men min egen opskrift på kiksekagecremen, den er jeg til gengæld voldsomt vild med.
Er du ligesom jeg en SUCKER for kiksekage, ja så skal du altså give dig selv lov til at prøve denne variant med vaniljekranse.
Den er MEGA lækker – og tror desuden den ville være et fremragende indslag på julefrokostbordet.
Det eneste du skal gøre er at erstatte mariekiksene i opskriften med en pakke vaniljekranse… Tryllerylle – så er du klar til at servere den lækreste kiksekage.