Kiksekage i køkkenet

Som en lille gestus i anledning af fejringen af min nyligt erhvervede køkkenmaskine – Kenwood Prospero – havde jeg været så betænksomt et menneske at love kollegaerne kage…

Huskede så en samtale mig og min kollega Henrik havde haft omkring kiksekagens forfald…. Det er på tide at bringe den tilbage i danskernes hjerter som noget godt, frem for at kiksekagen for evigt skal huskes for skandalen i 1999, hvor en salmonellainficeret kiksekage medførte død ved julebordet…

Nå men nu til sagen… Jeg shuflede lidt rundt på nettet, men kunne ikke finde en opskrift der sådan heeelt passede mine sarte smagsløg (læs: ingredienserne i køkkenskabene), jeg biksede derfor en homemade version sammen …  Der er Palmin, der er æg, der er smør, der er chokolade – Den indeholder ALT hva der er godt for hjertet!!!

Uden yderligere dikkedarer kommer den her…  

 

Ingredienser:

6 pasteuriserede æggeblommer
1 ½ dl flormelis
150 g mørk chokolade – minimum 70 %
100 g palmin
125 g smør
3 spk mørk sirup
1 spsk kakaopulver
1 Pk Mariekiks (Ca. 175 g) // 300 g færdigbagte vaniljekranse

 

Fremgangsmåde:

  • Smelt smør og palmin og hak chokoladen semi-fint – opløs den i den varme fedtblanding.
  • Pisk æggeblommer og sukker sammen til det er lyst og skummende … I en skål på ca 3 l..
    De dovne, forkælede og køkkenudstyrsvelsignede bruger en røremaskine – resten napper håndmikseren. FULD SKRUE!
  • Pisk kakao pulver og sirup i chokolade blandingen og rør det helt ud.
  • Start køkkenmaskinen/håndmikseren igen og pisk chokolade blandingen i æggemassen lidt af gangen.  Når den er ved at være færdig er den tyk og klistret som en trøffelmasse… Smag bare på den… gerne af flere gange :)
  • Smør et tyndt lag chokolade-masse i bunden af en tærteform – dæk derefter med mariekiks/vaniljekranse – dæk med cokolade creme igen – bliv ved med dette til du ikke har mere chokolade creme. Ind i køleskabet med den – gerne hen over natten så er den klar, parat til start…. Enjoy!

 

TIP:
Du kan også lave det som små cupcakes ved at smuldre marie-kiksene/vaniljekransene i chunky stykker ned i choklademassen og så fordele det ud i cupcake forme.