Julebag, juleknas og chokolade

Juleknas, chokolade og julebag

Jeg har ALTID elsket jul.

For mig startede julen hvert år med at min mor lavede en stor portion dej til pebernødder som blev lagt i køleskabet natten over. Næste dag efter arbejde, blev der bagt tonsvis af perbernødder, men vi hørte kassettebånd fyldt med julemusik. Den dag idag er min mors pebernødder stadig indbegrebet af jul. Opskriften skal du selfølgelig ikke snydes for så den kommer lige her

 

Mor Toves pebernødder

 

Min søster og jeg havde de fineste forklæder som min mor havde syet, og jeg elskede at tage mit fine lille forklæde på og bage løs.

Jeg tror generelt at hele min kærlighed til julen stammer fra de mange traditioner jeg har haft med mine forældre, såvel som min mormor og morfar har givet mig gennem min barndom.
Jeg har utallige gange siddet i mine forældres og min momors køkken med kalenderlys, hjemmelavet konfekt og chokolade, mens tonerne af julemusik har strømmet ud i rummet.

 

Julen er en magisk tid, med tid til nærvær, familiehygge og MASSER af god mad! God gammeldags mad fyldt med smør og rigtig fløde!

Om lidt ruller “juleønsket over skærmen og jeg sidder klar med hjemmelavet hvid glögg, pebernødder og mine klejner overtrukket med chokolade.

Det er total “mormorstil” …. Jeg elsker det!!!

 

Det halter i øvrigt lidt bagefter med julepynten herhjemme, så jeg satser på at jeg i denne weekend får lidt tid til at pynte op.
Min veninde kommer i weekenden og hjælper med at lave konfekt og chokolade. Det bliver mega hygge og det er efterhånden blevet en fast tradition.

 

Og meget apropos chokolade, så var jeg i slutningen af november et smut på Egens Overgård til chokolade kursus. Det blev der de lækreste fine fyldte chokolader ud af, blev meget klogere på det her med temperering og opbevaring af den lækre chokolade. Men det må vist blive et andet bloginlæg jeg uddyber det i ;)
Et kursus der varmt kan anbefales og helt klart skal gentages næste år.
Leif og Vibeke som står for kurserne er super dygtige og meget kompetente.