Hønsekødssuppe

Kunsten at koge en høne – hjemmelavet hønsekødssuppeHjemmelavet hønsekødssuppe er et hit på sådan en søndag hvor det regner lidt og Danmark endnu engang har fundet sit klassiske vintervejr frem.
Bruger søndagen på sofahygge og hæklerier.

Jeg har vist tidligere nævnt, at søndag ofte er dagen,hvor der står en høne og småsimrer på komfuret, og denne søndag er ingen undtagelse. Det betyder at aftenens menu står på én af Claus’ ultimative livretter, nemlig tartelleter med høns i asparges. Det passer så fint med, at jeg så efterfølgende kan bruge hønsekødssuppen til en god gang hjemmelavet Kartoffelsuppe i løbet af ugen.
Jeg har vist sagt det før, men jeg siger det lige igen. Godt nok kalder jeg det hønsekødssuppe, men faktisk er det ofte en kylling jeg koger.

 

Ingredienser til ca. 1 1/2 l færdig hønsekødssuppe:

1/2 fennikel
250 g champignon
200 g asparges – grønne
2 porrer
2 løg
1/2 knoldselleri
1 hel kylling/suppehøne
2 tsk groft salt
Groft kværnet peber
3 lauerbærblade
1 stilk timian
1 bundt persille

 

Fremgangsmåde hønsekødssuppe:

  • Placer kyllingen i bunden af en gryde med alle grøntsagerne og fyld op med vand så kyllingen er dækket, tilsæt en tsk salt
  • Kog kyllingen til den er mør og kødet nemt slipper benene – ca. 75 minutter
  • Tag kyllingen op af suppen pil al kødet af skroget – jeg syntes det er nemmest lige at lade “Gokke” køle i ca. et kvarter – eller til den bliver så afkølet at man kan plukke kødet af med fingrene. Frys kødet ned eller sæt det på køl. Kødet kan du evt bruge til en god gang hjemmelavet hønsesalat…. Hvilket i øvrigt er min ynglingsopskrift i kogebogen.
  • Læg skroget tilbage i suppen
  • Tilsæt en tsk salt mere og kog videre i 1 time… Tilsæt evt 3 dl vand mere hvis suppen er meget kraftig.
  • Si suppen fri for skrog og grøntsager og frys den eventuelt ned når den er afkølet.  Jeg plejer at fordele den færdige suppe i portioner af en halv liter – så kan jeg tage 1 eller 2 portioner op alt efter hvor meget der skal bruges i den pågældende opskrift.

 

Hver gang jeg har kogt mig sådan en høne/kylling bliver jeg overrasket over, hvor meget mad det faktisk bliver til. Ud af sådan en portion hønsekødssuppe kan der sagtens blive 3 retter, nemlig hjemmelavet hønsesalat, tartelleter med høns i asparges og en god kartoffelsuppe med brød.
Det er super lækkert! Og så er det jo faktisk en fantastisk måde at forhindre madspild.

 

Untitled