Hestehyggelig weekend og hindbærsnitter

Er simpelthen nødt til at prale af alle de fantastiske dejlige unge mennesker jeg har glæden af at være sammen med i ny og næ…
Jeg har haft den skønneste weekend på Lykkeshøj i sidste weekend… Var MEGA træt og helt smadret lørdag aften da jeg kom hjem efter at have undervist 20 glade børn og unge i kvadrille ridning og dressur på ridelejr.

Oven på en skøn og dejlig weekend – hvor energidepoterne nok blev tømt lidt mere, end hva jeg er vant til, har jeg haft en “craving” for noget sødt.
Søde Karoline, som er én af de større piger i rideklubben, havde bagt hindbærsnitter sidste tirsdag, hvor hun hjalp mig med én af de nye elevheste, der er kommet i stalden. Så tirsdag aften stod vi på staldgangen og gnaskede hindbærsnitter, mens vi drak rabarbersaft… Det var TOTALT hyggeligt!!
Siden da har jeg haft SYGT meget lyst til hindbærsnitter…. Så da jeg driblede en tur i køkkenet for at stille min sukker-trang var jeg ikke i tvivl om hvad jeg skulle bage.

Har desværre ikke fået hapset Karolines opskrift endnu, men med Mette Blomsterbergs opskrift på bunde og lidt hjemmelavet marmelade, blev resultatet sgu helt fornuftigt… Som i: Haps haps det smager lækkert!

Lavede en marmelade med rabarber & hindbær, da jeg PT er ved at tømme min fryser for sidste års rabarberhøst… Skal jo have plads til min årlige “rip venindernes have for rabarber-fest”…. Ærligt, så ved jeg faktisk ikke, om de syntes det er lige så stor en fest som jeg ;)

ENESTE streg i regningen var at jeg desværre glemte den første portion bunde i ovenen. Resultatet blev nogle flotte runde og meget brændte kaget…. UPS!! Tænkte at jeg lige kunne sætte dem i ovnen mens vi spiste, men ak og ve… Glemte alt om at jeg ikke er i stand til at multitaske …. Kom først i tanke om dem, da der bredte sig en liflig duft af brændte kager i hele lejligheden…. Hmmmm…
Jeg er simpelthen alt for distræt engang imellem!!

Mine hindbærsnitter var i småkagestørrelse… Det var lidt et forsøg, men de blev SUPER fine, og jeg tænker at de kunne være gode at bruge til et kage buffetbord eller lignende….

Nå men til sagen opskrift på hindbærsnitter følger her:

 

Marmelade

Ingredienser:
100 g rabarber i mindre stykket

100 g hindbærcubes – (man kan sagtens bruge almindelige hindbær – Claus kan bare ikke lide kernerne)

80 g sukker

 • Kog rabarber og hindbær så du får en fin jævn grød – det skal koge lidt ind, så det får en god konsistens
 • tilsæt sukker og rør til det er opløst
 • Stil gryden til side og lad marmeladen køle af

Kager:

150 g smør – stuetemperatur

250 g mel

1 tsk hjemmelavet vaniljesukker

80 g flormelis

1 tsk bagepulver

1/2 dl vand

 

Glasur

Vand

Flormelis

Frysetørret hindbær

Fremgangsmåde:

 • Bland mel, sukker, bagepulver og vanilje i en skål
 • Skær smørret i stykker og smulder de tørre ingredienser ud i smørret
 • Saml til sidst dejen med vand
 • Rul den til en pølse der er ca. 4-5 cm i diameter og sæt den i køleskabet i ca. 1 time
 • Tag dejen ud af køleskabet og skær dejen i skiver á ca. 3 mm
 • Bag kagerne i ovnen ved 190 grader i 7-8 minutter….. (Det kan kraftigt anbefales at hive kagerne ud før de bliver sammen farve som en chokoladekage!!) ;)
 • Del kagerne i 2 portioner
 • Rør en glasur af vand og flormelis – pas på den ikke bliver for tynd
 • Dekorer den ene portion af kagerne med glasur og frysetørret hindbær
 • Læg til sidst kagerne sammen med marmelade

Haps haps – så er der serveret….

Hvis du hellere vil lave hindbærsnitten i standard størrelse så udruller du bare dejen til en 3 mm tyk plade og udstikker kagerne med en kageform.