De lækreste romkugler

Som udgangspunkt er det rimeligt nitten, at være hende der har udgivet en kogebog, og samtidig slet ikke kan finde ud af at bage en spiselig kage.

I forbindelse med at jeg blev færdig med mit lille projekt hos Århus kommune, havde jeg bagt en “bette kage” … JA TAK…. Den famøse brownie var blevet så tør at den nærmest STØVEDE ud af munden…. De søde mennesker sad og tyggede i kagen … Der blev ikke sagt meget… Tror alt fokus blev lagt på at producere spyt nok til at kunne sluge den gang ørkensand de havde fået i munden…. Tror alle i rummet sad og drømte om et stort glas vand…..

Jeg ved jeg burde få noget mere at gå op i… Det er jo som sådan ikke verdens undergang at bage verdens tørreste kage, men nej hvor er det bare ÆRGELIGT at være den der har udgivet en kogebog, og så ikke kan lykkedes med at bage en ganske almindelig skærekage :-/

Da jeg kom hjem med godt og vel en halv kage slog det mig at det jo selfølgelig var synd og skam at kassere en forholdsvis stor mængde chokolade og smør… (hoved-ingredienserne i den omtalte støv-bombe)….

Løsningen blev at jeg smuldrede hele kagen til fint kagesmuld og blandede det op med hindbær puré og rom…. Det blev MAKS lækkert….!!
– Som i at jeg åd dem alle sammen i løbet af meget kort tid… UPS!!!

Opskriften på brownie er i øvrigt med i den opdatering der gerne skulle komme til kogebogen liiiige om lidt…. Har dog justeret lidt på tiden så vi undgår fremover at bage brownie for kun efterfølgende at lave den til romkugler…..

Ingredienserne var simple – og fremgangsmåden endnu mere simpel…

opskrift på romkugler

 

Ingredienser:

200 g  tør chokoladekage
50 g hindbærcupes fra frigodan – Det er dem hvor der ikke er kerner i
50 g sukker
2 spsk rom
50 g revet marcipan (kan undlades)

Hakket chokolade, krymmel eller kokos til at rulle dem i

 

Fremgangsmåde:

  • Smuldr kagen fint – blend den evt i en blender
  • Kog hindbær og sukker sammen – lad det koge i ca. 5 minutter og hæld det straks i den smuldrede kage
  • Bland hindbær, rom, marcipan og kage godt sammen til en klistret masse – tilsæt rom lidt på gefüh da konsistensen af massen ikke må være for våd… Tænk Marcipan konsistens
  • Tril massen til små kugler som du ruller i krymmel
  • Opbevar romkuglerne på køl