Abrikoskugler til Sine

Ud over at Randers slet ikke viser sig at være så slem som forventet, så er der yderligere en bonus der er værd at nævne… Claus’ venner har de SØDESTE kærester… Idag startede morgenen med Brunch på Cafe K med Sine.

Vi kom til at snakke om mad, og i den forbindelse kom vi ind på nogle abrikoskugler, jeg havde sjuflet mig frem til i sidste uge. Skal lige nævne at jeg “sjufler” mig en del frem i køkkenet – og det er sjældent, at jeg har en egentlig opskrift at gå ud fra, men jeg har nu lært af mine fejl og er begyndt at skrive ned, hvad jeg tilsætter undervejs – For det er bare lidt ærgerligt, at være en senil gammel mormor, der ikke kan huske hvad jeg har puttet i maden.
Så til Sine – Og alle andre… Her kommer opskriften på Abrikos-kugler uden sukker – og mærkelige ingredienser som man alligevel ikke har i sit køkkenskab.

 

Ingredienser til abrikoskugler:
100 tørrede abrikoser – jeg bruger økologiske
3 spsk kokosmel
1 spsk sesam
ca 15-20 hasselnødder/mandler
1 spsk tørret tranebær
ca. 2 spsk valnødde -eller hasselnøddeolie

 

Fremgangsmåde – sådan laver du abrikoskugler

  • Blend abrikoserne til det begynder at blive en klistret våd masse
  • Tilsæt kokos, nødder, sesam og tranebær og blend videre
  • Tilsæt til sidst olie – Mængden af olie afhænger af hvornår massen har den rette konsistens
  • Tril massen til små kugler
  • Dyp de små kugler i vand inden de efterfølgende trilles i kokosmel
  • Opbevares i en tætsluttende beholder i køleskabet.