Hindbærsnitter

Hjemmebagte hindbærsnitter er et MEGA hit. Se her hvordan du bager små lækre hindbærsnitter, der er liiiige til at hapse. Yderligere resulterer de små hindbærsnitter også i at du ikke behøver at udrulle dejen, hvilket gør opskriften meget hurtigere at kaste sig over.
Hjemmelavede kammerjunkere lyder som noget man laver når man er arbejdsløs og “har tid til den slags”. Og må da indrømme at det tager lidt længere tid end at nappe dem fra en pose, men hvis man har tid og lyst er det slet ikke så svært og for den sags skyld tidskrævende som man kunne frygte.
Nytår er lige rundt om hjørnet. Jeg er fyldt til randen med fedt og sukker og magter snart ikke at klemme flere julesmåkager ned. Men ud skal de ikke - så nu er de omdannet til lækre desserter til nytårsbordet der langt fra smager af jul, men blot tilfører et strejf af vinterhygge!
Æblekage med brunkagelåg lyder lidt som noget julemad, men der tager du fejl. Denne lækre æblekage smager af karamel og med kanelis på toppen er den et sikkert hit! Skulle jeg holde nytårsaften var den helt sikkert at finde på nytårsmenuen!
Hvis man nu ikke lige tænker at kransekage er det største hit på sådan en nytårsaften, så kommer der her en opskrift på lækre brunkager med den skønneste karamelsmørcreme imellem. Den er iøvrigt også et mega hit her op til jul hvor jeg selv er ved at gå lidt kold i alle småkagerne - men spises, ja det skal de jo ;)
Jeg elsker ostekage og denne ostekage med appelsin og brunkagebund er et mega hit!

Kiksekage og julemarked

Jeg har ALTID elsket jul, lige siden jeg var lille og gammel nok til at forstå hvad det handlede om. Jeg var glad for gaver, ingen tvivl om det, men primært tror jeg altid magien har bestået i at jeg lige siden min barndom har forbundet jul med hyggelige stunder for mig og familien.
I sidste uge modtog jeg en KÆMPE kasse fra Karen Volf fyldt med småkager, pebernødder og lækre klejner. Har masser af ideer til lækkerier jeg skal afprøve med de lækre kager, men i første omgang kastede jeg mig over et nemt lille projekt. Chokoladeovertrukne klejner. Det er lækkert!

Svenske chokoladebrød

Jeg elsker disse småkager.... De er bare SÅ lækre og mens jeg sluger Linse Kesslers skønne bog RÅT, fylder jeg maven med disse super lækre småkager og masser af kaffe. Svenske chokoladebrød er nemme at bage, og så kræver de ikke mere, end hvad der stort set er i køkkenskabet. Det er et hit!!
Okay.... Oven på en laaaang men også helt fantastisk hyggelig weekend fik jeg igår lyst til lidt sødt.... Valget faldt på hindbærsnitter da jeg har haft en craving efter dette lige siden Karoline havde hjemmebagte hindbærsnitter med ud i stalden.... Så nu skulle det være.... Bagte dem i miniformat så de faktisk blev til små fine småkager... Det var et hit.... !! Formåede dog at brænde første portion af så de mest af alt mindede om chokoladesmåkager.... BIG WOOPS... Nå men anden portion blev ganske vellykket og sammen med min dejlige veninde Mia fik jeg indtaget adskillige hindbærsnitter igår aftes.... Det var skøøøøønt.... Opskriften finder du her .....
Søndag stod på fotoshoot ved Oksbøl sammen med fotografen.... Mega hyggelig dag med super søde mennesker og deres dejlige heste.... Jeg elsker lige at have lidt hjemmebagte kiks eller småkager med i tasken når vi er afsted sådan en dag.... Disse hjemmebagte digestive kiks er super lækre og et klart hit til forårets udendørshygge....

De lækreste romkugler

Seriøst det er NITTEN at være hende der har lavet en kogebog og så ikke kan finde ud af at bage en ganske almindelig brownie.... Nå men nederlag blev i dette tilfælde vendt til succes... Min super tørre kage blev forvandlet til de lækreste romkugler... Så ingen kage i skraldespanden men masser af kage i maven.... Se opskriften på lækre og nemme romkugler her....
Så er første sending julesmåkager hevet ud af ovnen... Er du ligesom jeg lidt bagefter med det der julekagebageri så kommer der her en opskrift på de lækreste fedtebrød... Og det bedste.... De er slet ikke svære at bage ;)
Jeg er for sent ude - endnu engang!!! Der skal laves honninghjerter, men fordejen skulle egentlig stå og trække en måneds tid.... Hmmmm det må blive næste år.... Hellere 10 dage end ingenting - så lad os se hvordan resultatet bliver. Kagerne skal bages d. 20 december - og så skal de ellers ligge og blive bløde efterfølgende i ca. 4 dage.... Eksperimentet er sat igang :) Hvis du ikke liiiiige er typen der gider bage honningkager til juletræet så kommer der en nem opskrift på hvordan du filter søde honningkager.... Jeg har været igang med Inga fra Sosili filt .... Og det er da bare det fedeste alternativ til de obligatoriske jule-hjerte-fletterier.... LOVE IT! Det er en helt vildt god aktivitet for børn i alderen 6+.... Så hyggeligt og sjovt.... Også for de voksne ;)
Da jeg var lille startede julen for alvor når min mor lavede dej til pebernødder. Hun lavede dejen aftenen inden det skulle bruges og den efterfølgende dag når mine forældre kom hjem fra arbejde blev køkkenet lavet om til pebernødde bagestation.... Min søster og jeg blev iført forklæder. Kasettebåndet med mixede julesange blev hevet frem og til tonerne af “Søren Banjomus” og “Skal vi klippe vores julehjerter sammen" blev der bagt pebernødder til den store guldmedalje. Idag er det den samme opskrift jeg har på pebernødder.... Har du endnu ikke fået bagt julens pebernødder så prøv denne opskrift...

Lakrids Marengs

Fredag holdte vi fødselsdag for Claus. Traditionen tro var det Fødselaren der fik lov at bestemme menuen... Til dessert stod den på hjemmelavet is samt disse super lækre lakridsmarengs. Min kære SØS og Mummy ... You are gonna love these :) !!
Jeg har lige overgået mig selv.... Har præcist for 2 minutter siden hevet de LÆKRESTE småkager ud af ovnen. Er et af de mennesker der mener at lakrids og chokolade sammen er det nye sort... Så fiflede lidt med en af mine opskrifter på cookies og fik skabt mig intet mindre end et FÆNOMENALT resultat - Beklager min manglende beskedenhed. Jeg vil forsøge at finde den frem i morgen, men lige nu er det high five til mig selv....