Om mormor er det nye sort

Det her er mig! 


32 år - snart 33 (hvor blev tiden af? )

På ingen måde er jeg et geni i et køkken. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har ødelagt en bearnaise, glemt at putte gær i dejen så brødet ikke hævede eller har brændt ting på.
Jeg RODER helt ekstremt i et køkken!! 
Ofte styrter jeg ud af døren uden at kigge mig i spejlet, kun for at opdage at jeg har madrester i håret eller noget mellem tænderne.

Jeg har sjældent styr på mit liv og generelt er jeg altid 5 minutter for sent på den. 

Mine venner og veninder kalder mig for en mormor - Og selvom min alder langt fra kvalificerer mig til dette "kælenavn" så tager jeg alligevel det til mig, for min mormor var SEJ! Deraf udsprang også navnet på app'en. At være en mormor er sejt - så lad os endelig dyrke det lidt.

Bosat i Randers, men Århus pige i hjertet.
Havde det ikke været for min kæreste Claus havde jeg nok stadig svoret at Århus var det eneste sted jeg kunne bo - men må jo indrømme at det ikke er "så slemt" i Randers. Vi bor i en gammel lejlighed - ELSKER de fine stuklofte og gamle trægulve HADER det mini-bitte køkken... 


Hjemme hos os står franskbrød til afkøling på radiatoren. Om søndagen står der en høne og koger på komfuret mens det ikke sjældent sker at jeg tøffer rundt i hjemmesutter til lyden af Peter Malbergs sangstemme.  Kønt er det nok ikke, men hver eneste gang jeg hører "du er min øjesten" bliver jeg 7 år gammel igen og mindes de trygge rammer hos min mormor og morfar.
Dette er måske også årsagen til at jeg er helt syg med gammeldags dansk mad, hvorfor jeg insisterer på at rigtige sokker skal strikkes af min mor og sidst men ikke mindst hvorfor jeg har lavet denne blog samt kogebogen "Mormor er det nye sort". Jeg elsker god dansk mad. Måske ikke så meget for smagens skyld, men mere for den nostalgi der er forbundet med det. 

Når man stresser rundt som en skoldet skid i hverdagen er det bare så skønt at få lov at dyrke hyggen. 

Stegt flæsk, kiksekage og mormorfranskbrød er med til at gøre en ellers presset hverdag mere hyggelig.


Man kan jo spørge sig selv hvilke forudsætninger jeg har for at blogge om mad, og ikke mindst udgive en kogebog. Umiddelbart absolut ingen.
MEN; jeg elsker at lave mad. Jeg elsker at tage billeder og ikke mindst elsker jeg den digitale tidsalder vi lever i hvor alting er i konstant forandring.
Ideen opstod da jeg i 2013 og var på ADOBE konference i LA. Jeg blev præsenteret for så mange muligheder inden for programmerne at en ide tog form og jeg bare ikke kunne slippe den.
Så her ca. 1 år senere står jeg så. Jeg håber at dette projekt kan være startskuddet til flere lignende opgaver. Jeg krydser fingre og satser på at ikke bare min dejlige familie, min søde kæreste og skønne venner men også andre kan se fidusen i det jeg har gået og arbejdet på det sidste års tid.  

Foruden madlavning og foto har jeg en forholdsvis stor passion for ridning og denne smukke fyr er min skønne DV vallak Shadow. Ud over at være min team-mate til diverse stævner og i dagligdagen så er han også min semi-pseudo-psykolog - Og det kan være meget brugbart for sådan en flyvsk sag som mig. 

Shadow har efterhånden været med mig gennem de sidste 5 år ... I tykt og tyndt. Ham skal der nok dukke mere op om på bloggen med tiden. 

Jeg er født og opvokset i Hjerm - En lille by mellem struer og Holstebro i det vestlige Jylland. Jeg er alt for bekendt med janteloven og har svoret at jeg aldrig kommer tilbage til vestjylland. 

Jeg har de dejligste forældre... Min mor er MEAN med sine hænder. Der findes ikke det strikkemønster den kampseje dame ikke kan strikke sig ud af. Perfektionist til det sidste, uanset om hun strikker, syr eller broderer.
Min far er Handyman af den gammeldags slags. Jeg tror faktisk manden kan fikse ALT. 
Generelt kan man sige om begge mine forældre at hænderne vender rigtigt. Ikke sjældent ville jeg ønske at jeg fået lidt mere af den egenskab.
Min søster er ligesom jeg bidt af en madlavningsgalskab, men når det er sagt så kan jeg lige så godt erkende at jeg ALDRIG kommer til at lave lige så fine og bedårende macarons og kager som hende. Men så er det skønt at hun benytter enhver lejlighed til at dele ud af sine lækkerier. 

Hmmm... helt så kortfattet som jeg kunne ønske mig, blev præsentationen ikke - men jeg håber du stadig er frisk på at udforske "Mormor er det nye sort" universet sammen med mig. 
Mormor'iser dig gennem tilværelsen.... Det gør jeg!