Tiden går. Uger bliver til måneder, og måneder bliver til år. det er snart et år siden jeg har postet et indlæg her på bloggen og det skyldes primært at vi (fotografen og jeg) har haft ALT for meget om ørene. Vi er blevet forældre… Det er STORT
Syltede blommer er ikke bare lækkert til is eller i kage. Her får du en fantastisk opskrift på syltede blommer der sammen med franskbrød bliver til en lækker dessert, der dufter af efterår og vinterhygge, og er særligt velegnet til lidt selvforkælelse efter en gåtur i skoven..... Mmmmmm - Søndagshygge når det er bedst!
Min mormor var en klog dame. Hun lærte mig at det var spild af penge at købe dyre indkøbsposer hver gang jeg handelede. Jeg skal være ærlig og sige at jeg stadig køber dyre plastikposer når jeg handler, men ét af hendes husholdningsfif bruger jeg ofte. - Jeg opbevarer saft og supper i brugte mælkekartoner.
Min mormor bagte verdens bedste franskbrød - og den dag idag, er hendes franskbrød stadig det foretrukne brød herhjemme. En skive mormorbrød med spegepølse er til dags dato stadig én af mine foretrukne eftermiddags-hygge-snacks.
En ny favorit har ramt min frokosttallerken. Frisk mozarella med ramsløg ... Det er MEGA lækkert og smager helt fantastisk på et stykke ristet rugbrød....
Har du ramsløg i massevis, er hjemmelavet ramsløgsolie, en fremragende måde at få brugt nogle af de smagfulde blade på. Olien er super god i en salatdressing, ligesom hjemmelavet mayonaise med ramsløgsolie er et mega hit herhjemme.
Ramsløg er et sikkert tegn på sommerens snarlige komme, og det er for mig et kært minde om min mormor og morfars have.
Da Claus og jeg for godt 14 dage siden, var en tur ved Havnø Mølle plukkede vi VOLDSOMT mange ramsløg. Disse ramsløg blev forvandlet til den lækreste smagfulde pesto - og opskriften - Ja den får du lige her.
Jeg har et forslag…. Hvis frikadeller skal være obligatorisk at servere i diverse institutioner, ja så burde falafel i lige så høj grad være obligatorisk, for hold nu op det smager godt. Her til aften var picnickurven fyldt med hjemmelavet falafel ....
Koteletter i fad er en fremragende mormor-ret som jeg faktisk selv havde glemt ALT om.... Det er en helt igennem genial ret til en travl hverdag, hvor man bare har brug for noget nemt. Gudskelov har et samarbejde med Osuma for nylig medført at jeg er blevet lykkeligt mindet om, hvor nem og helt igennem fantastisk lækker denne ret er.
...