Denne super lækre opskrift på blommemarmelade med appelsin og ingefær, fik Iben og jeg sjusset os frem til den anden aften, da vi havde været på blommerov. Den skal HELT sikkert på min morgenmadsskyr, da den er både frisk og sød.
Jeg er startet i skole.... Bum!! Det er sgu lidt stort for sådan en gammel mormor sjæl som jeg. Men det er super hygge og glæder mig til at blive meget skarpere til det der med markedsstrategi. Mine morgener starter lidt anderledes nu - men morgenmad er stadig super vigtig. Denne skyr yoghurt giver en super god start på dagen, den er velsmagende, mild og cremet!
Hader madspild, så idag blev resterne af mine kirsebær til den lækreste syltetøj. Super nemt og helt perfekt til et stykke franskbrød og en kop kaffe.
Denne weekend had stået på springning ved Rømø strand.... Et super fedt arrangement som fotografen uden tvivl skulle ud at skyde billeder af. Vores dejlige venner Marie og Lasse hoppede med I lille Kermit og afsted ræsede vi det gule lyn gennem Jylland.... Madkurven var bl.a. fyldt med disse lækre muffins der er bløde og super velsmagende. Min variation er med skinke, spinat og ost, men du kan sagtens bruge hvad du nu har af rester i køleskabet....
Det regner og det rusker. Man skulle tro det var efterår, men kalenderen viser 2 juni. Jeg er gået igang med at rippe venindernes have for rabarber, og det virker meget passende at fejre dette med ristet brød og rabarberkompot.... Det er super nemt at lave og tager maks 10-15 minutter....
Morgenstund er guld i mund som man siger.... Jeg elsker de morgener hvor man har god tid til at vågne og lige så stille komme ud af døren... Måske tænder jeg lige for go'morgen danmark, mens jeg sidder og spiser min elskede skyr. Lige for tiden er jeg hooked på tørrede bananer og blåbær som topping, det er super lækkert... Tørrede bananer er super nemt at lave og så er det en lækker sund snack.... Så der er vist ingen undskyldninger for ikke at prøve det af :)
Kender du det med at en god start på dagen bare gør din dag helt forrygende. Sådan en dag har jeg haft idag.... Selvom det regner og rusker er jeg helt i hopla... Morgenmaden idag smagte bare såååå godt! Jeg var HELT i hopla der jeg lukkede hoveddøren bag mig og løb ned af trappen... SKØNT!
Sikke en dag!! Hyphesten er blevet redet og er forhåbentlig er vi klar til give den lidt pedal imorgen til elevstævnet på Lykkeshøj.... Morgenen skal startes ud med friskbagte Luciaboller - Så har lige smækket dejen sammen her til aften - og så skal den ellers bare stå i køleskabet til imorgen tidlig.... Mmmmm jeg glæder mig.... Dampende varm kaffe og friskbagte Lucia-boller. Det bliver hygge.... !!

Karamel smørepålæg

Stearinlysene flakker og Maiken og jeg filter.... Men den hyggelige julemusik fylder stuen ...

Appelsinmarmelade

Så blev det tid til at åbne første låge i "Mormors julekalender" ..... Denne appelsinmarmelade smager skønt til æbleskiver og et varmt glas glögg....
Synes du ligesom jeg at skyr er den bedste start på din dag.... Så prøv den med syltede blåbær og sesam.... Det er et hit! opskriften indeholder en del sukker, så at bilde sig selv ind at det er super sundt, det er nok lige i overkanten ....
Man skal ALDRIG smide rester ud.... Heller ikke rester fra hyldeblomstsaften.... Det bliver den mest FANTASTISKE marmelade..... Super lækker til f.eks. rugbrød med brie.... Du skal dog lige huske at være ekstra grundig når du renser hyldeblomstskærmene hvis du påtænker at lave denne marmelade.... Ufrivillig indtag af døde dyr er en reel risiko ved denne marmelade - hvis ikke du renser skærmene grundigt ;) Tålmodighed er en dyd som min mor altid siger ;)
Jeg er et frygteligt vanemenneske så de helt store kulinariske oplevelser bliver det ikke til om morgenen... Men en god smoothie, det kan altid bruges. Prøv denne variant med banan, blåbær og kanel.