Syltede Blommer

Syltede blommer er ikke bare lækkert til is eller i kage. Her får du en fantastisk opskrift på syltede blommer der sammen med franskbrød bliver til en lækker dessert, der dufter af efterår og vinterhygge, og er særligt velegnet til lidt selvforkælelse efter en gåtur i skoven..... Mmmmmm - Søndagshygge når det er bedst!
Ramsløg er et sikkert tegn på sommerens snarlige komme, og det er for mig et kært minde om min mormor og morfars have.
Da Claus og jeg for godt 14 dage siden, var en tur ved Havnø Mølle plukkede vi VOLDSOMT mange ramsløg. Disse ramsløg blev forvandlet til den lækreste smagfulde pesto - og opskriften - Ja den får du lige her.
Hjemmelavet hønsekødssuppe er et hit! Og det bedste af det hele er at der faktisk kan blive adskillige måltider ud af sådan en kogt høne. Du får opskriften på hjemmelavet hønsekødssuppe her, sammen med 3 gode opskrifter til aftensmad fra den kogte høne.

Kiksekage og julemarked

Hjemmebagte boller

På sådan en fredag har energien helt forladt mig, og det eneste der kunne redde mig var hjemmebagte boller. Så da jeg kom hjem i eftermiddags skyndte jeg mig at smække en gang dej sammen til de lækreste hjemmebagte boller. Lige hvad der skulle til.... Du skal HELT KLART prøve denne opskrift på hjemmebagte boller, den er et hit!!!!

Konnerup & Co

Vi har været på sydfyn... Jeps - fotografen og jeg har været på tur.... Under vores besøg på sydfyn besøgte jeg bl.a. Konnerup& Co. som laver det lækreste chokolade. Mmmmm .... Jeg elsker det...!!

Georg Stage

Jeg elsker skoleskibet Georg Stage! Denne weekend har vi været afsted til Tallship Race i Ålborg. En helt unik oplevelse der bestemt er værd at dele. Frem til Tirsdag formiddag kan du opleve danske Georg Stage og de ca. 80 andre smukke skibe der deltager i dette års Tall Ship Race.
Disse superlækre pizzasnegle er nemme og hurtige at bage. Og så er de et hit at have med i picknick kurven på sommerens udflugter.
Sommeren er over os.... Weekenden bød på noget der mest af alt mindede om hedebølge. So følge deraf har jeg drukket adskillige glas kold iskaffe - Min alltime sommerfavorit. Det blev også til et besøg i den nye rådhus have på Randers torv. Et hyggeligt koncept der giver liv til Randers midtby.

Nem hyldeblomstsaft

Eeeennnnndelig.... Jeg har ventet såååå længe.... Det er nu.... Hyldeblomsterne begynder så småt at springe ud.... All in på produktion af hyldeblomssaft. Resterne fra hyldeblomstsaften bruger jeg til marmelade.... Det er lækkert..... !!!
Læs lidt nyt om løst og fast - Og et forhåbentligt meget spændende projekt.... Og varm op til weekenden med de smukkeste billeder af dejlige Danmark. Sol, sommer og fuglesang.... Jeg elsker det!
Nogle gange møder man mennesker der inspirerer én. Sådan er det med dejlige Gitte fra det skønne hjørne i Mariager som første gan introducerede mig for Amarone lakrids. Siden har jeg været hooked, og jeg kan bl.a. spise kombination af hvid chokolade og Amarone lakrids i en uendelighed .... Hvis ikke det var fordi jeg blev en tyk lille trunte af det..... Anyways.... Opskriften skal deles, så forbered dig på at du bliver afhængig af skidtet.
En dejlig pinse er overstået.... Lad mig starte med at sige at det var den pinse jeg lærte at køre traktor. Så er det sagt... Jeg er en vaskeægte "farmer-mormor"...! Nu "Truer" hverdagen igen.... Men pyt pyt.... Når nu man har haft en fantastisk weekend med bryllup, hestestævne og smækre sandwich, så er det ikke så skidt at vende tilbage til hverdagen igen...

Varme hveder

Varme hveder.... All in på tandsmør og nostalgi..... Hjemme hos os er de obligatorisk spise "bette bededagsaften" - Men de smager altså også VIRKLIG godt på en helt almindelig mandag.... Så kalder vi dem bare "krydderboller" istedet... Opskriften finder du her :)

Konkurrence ….

Så blev det endnu engang tid til en konkurrence..... Undrer du dig over hvorfor jeg altid udlover musik-gadgets fra danske kreafunk så læs med her.... Se også hvordan du deltager i konkurrencen og scorer et ekstra påskeæg til din skønne veninde.... Eller ven ;)
Fastelavnssøndag.... Endnu en undskyldning for at fylde sig med lækre boller, se en god film og slappe af.... Disse vandbakkelser med blåbærskum er super lækre, og en god afveksling til de klassiske boller med fløde, syltetøj og creme, men alternativt så smæk begge varianter på bordet - så er du godt dækket ind ;)
Fastelavn er mit navn... Boller vil jeg have .... ! Fastelavnsboller er bare SÅ meget et hit. Både vandbakkelserne og de gammeldags. I år ville jeg prøve noget andet - Så jeg har skiftet cremen ud i de gammeldags fastelavnsboller med lakridsmarcipan, hvid chokolade og lidt syrlige hindbær. Syntes det er super lækkert, men er du mere til klassikeren så er det bare at fylde dem med vaniljecreme istedet. Opskriften på bolledejen er super lækker og FYLDT med smør.... Det kan vi lide!
Så er det tid til lidt hjemmelavet chokolade.... Claus er helt syg med denne kombination - og de er dælme også gode. Skallerne er lavet af hvid chokolade og fyldet er lakridstrøffel... Der er vist ikke supermeget mormor over det - men pyt.... Det smager DÆLME godt - og er et lækkert alternativ til det klassiske nougatfyld. For det bedste resultat skal chokoladen tempereres - men tro mig - det er besværet værd!
Ej seriøst ... - Har bare været så lidt overskudsagtig i denne weekend... Har ikke nået halvdelen af det jeg troede jeg skulle nå... Til gengæld har jeg ræset gennem Randers på et et elektrisk løbehjul og brugt det meste af weekenden sammen med hesten... Lidt julehygge blev det dog til igår aftes hos gode venner... En hyggelig tradition hvor man lige får set hinanden inden julen for alvor river sider ud af kalenderen.... Om lidt står den på hygge i sofaen med hjemmelavet hvid gløgg og skønne fyldte chokolader.... 3 søndag i advent - over and out... Nu kan mandag bare komme an!!
Jeg er for sent ude - endnu engang!!! Der skal laves honninghjerter, men fordejen skulle egentlig stå og trække en måneds tid.... Hmmmm det må blive næste år.... Hellere 10 dage end ingenting - så lad os se hvordan resultatet bliver. Kagerne skal bages d. 20 december - og så skal de ellers ligge og blive bløde efterfølgende i ca. 4 dage.... Eksperimentet er sat igang :) Hvis du ikke liiiiige er typen der gider bage honningkager til juletræet så kommer der en nem opskrift på hvordan du filter søde honningkager.... Jeg har været igang med Inga fra Sosili filt .... Og det er da bare det fedeste alternativ til de obligatoriske jule-hjerte-fletterier.... LOVE IT! Det er en helt vildt god aktivitet for børn i alderen 6+.... Så hyggeligt og sjovt.... Også for de voksne ;)

Karameliserede mandler

Julen er liiiige rundt om hjørnet og jeg glæder mig så meget. Imorgen starter jeg op med juleinspiration i form af en julekalender. 24 opskrifter på lækker julemad du kan lave selv - I bedste mormor stil....
Skønne skønne Provence - En dejlig sommerferie med søsteren, hendes mand og min dejlige nevø er ovre.... Læs hvorfor Provence bare er verdens mad-mekka