Syltede Blommer

Syltede blommer er ikke bare lækkert til is eller i kage. Her får du en fantastisk opskrift på syltede blommer der sammen med franskbrød bliver til en lækker dessert, der dufter af efterår og vinterhygge, og er særligt velegnet til lidt selvforkælelse efter en gåtur i skoven..... Mmmmmm - Søndagshygge når det er bedst!
Hjemmebagte hindbærsnitter er et MEGA hit. Se her hvordan du bager små lækre hindbærsnitter, der er liiiige til at hapse. Yderligere resulterer de små hindbærsnitter også i at du ikke behøver at udrulle dejen, hvilket gør opskriften meget hurtigere at kaste sig over.
Nytår er lige rundt om hjørnet. Jeg er fyldt til randen med fedt og sukker og magter snart ikke at klemme flere julesmåkager ned. Men ud skal de ikke - så nu er de omdannet til lækre desserter til nytårsbordet der langt fra smager af jul, men blot tilfører et strejf af vinterhygge!
Æblekage med brunkagelåg lyder lidt som noget julemad, men der tager du fejl. Denne lækre æblekage smager af karamel og med kanelis på toppen er den et sikkert hit! Skulle jeg holde nytårsaften var den helt sikkert at finde på nytårsmenuen!
Hvis man nu ikke lige tænker at kransekage er det største hit på sådan en nytårsaften, så kommer der her en opskrift på lækre brunkager med den skønneste karamelsmørcreme imellem. Den er iøvrigt også et mega hit her op til jul hvor jeg selv er ved at gå lidt kold i alle småkagerne - men spises, ja det skal de jo ;)
Jeg elsker ostekage og denne ostekage med appelsin og brunkagebund er et mega hit!

Citronfromage

Okay - Det er old school og måske nok i virkeligheden topmålet af hvor meget MORMOR jeg er... MEN har fået en ny last. Citronfromage i små glas - Lige til at tage ud af køleskabet og hapse når jeg bliver lækkersulten...
Endelig endelig endelig blev det sommer igen. Nyder dagene med solskin og rød grød med fløde. Igår var vi på Thisted go-kart bane og filme danmarks sejeste gokart. En elektrisk go-kart som mine kammerater er ved at udvikle. Læs mere om det i denne post og find opskriften på en lækker rødgrød der passer perfekt til varme sommerdage....
Hader madspild, så idag blev resterne af mine kirsebær til den lækreste syltetøj. Super nemt og helt perfekt til et stykke franskbrød og en kop kaffe.
Nogle gange møder man mennesker der inspirerer én. Sådan er det med dejlige Gitte fra det skønne hjørne i Mariager som første gan introducerede mig for Amarone lakrids. Siden har jeg været hooked, og jeg kan bl.a. spise kombination af hvid chokolade og Amarone lakrids i en uendelighed .... Hvis ikke det var fordi jeg blev en tyk lille trunte af det..... Anyways.... Opskriften skal deles, så forbered dig på at du bliver afhængig af skidtet.
Det regner og det rusker. Man skulle tro det var efterår, men kalenderen viser 2 juni. Jeg er gået igang med at rippe venindernes have for rabarber, og det virker meget passende at fejre dette med ristet brød og rabarberkompot.... Det er super nemt at lave og tager maks 10-15 minutter....
Seriøst det er NITTEN at være hende der har lavet en kogebog og så ikke kan finde ud af at bage en ganske almindelig brownie.... Nå men nederlag blev i dette tilfælde vendt til succes... Min super tørre kage blev forvandlet til de lækreste romkugler... Så ingen kage i skraldespanden men masser af kage i maven.... Se opskriften på lækre og nemme romkugler her....
Fastelavnssøndag.... Endnu en undskyldning for at fylde sig med lækre boller, se en god film og slappe af.... Disse vandbakkelser med blåbærskum er super lækre, og en god afveksling til de klassiske boller med fløde, syltetøj og creme, men alternativt så smæk begge varianter på bordet - så er du godt dækket ind ;)
Kender i udtrykket man bruger om slik “Det er det rene sukker!”? Ja tak… Disse skumfidusser fra Johan Bülow er i sandhed det rene sukker. Ikke desto mindre forsvinder de som dug for solen hvis ikke man gemmer dem af vejen. Fik i sidste uge smidt en kogebog ind af brevsprækken – sammen med lidt lakridsråvarer… Havde deltaget i en konkurrence – som jeg gør en del af ;) Faldt straks over opskriften og tænkte… Det må prøves… Resultatet var intet mindre end fænomonalt – og stærkt vanedannede. Liiiige til en forandring lavede jeg lidt om på opskriften, men udgangspunktet er stadig fra den kære “Lakrids-Bornholmer”. LOVE IT!
Fredag holdte vi fødselsdag for Claus. Traditionen tro var det Fødselaren der fik lov at bestemme menuen... Til dessert stod den på hjemmelavet is samt disse super lækre lakridsmarengs. Min kære SØS og Mummy ... You are gonna love these :) !!

Hasselnøddeis – lækker opskrift

Jeg er vild med hasselnøddeis. Her får du en opskrift på en super cremet hasselnøddeis der smager så fuglene synger.
Jeg ELSKER citronfromage - men jeg HADER at slås med husblas... Denne is er super lækker og smager af super meget! Et fantastisk alternativ til den klassiske citronfromage.

Kiksekage i køkkenet

Den skønne kiksekage har fået et lidt dårligt ry efter hele salmonella hypen.... Super ærgeligt for den smager jo helt fantastisk. Udgangspunktet er udelukkende gode sager... Der er Palmin, der er æg, der er smør, der er chokolade - Den indeholder ALT hva der er godt for hjertet!!! Har du ligesom jeg mod på at give kiksekagen en chance mere så finder du opskriften her....