Min mormor bagte verdens bedste franskbrød - og den dag idag, er hendes franskbrød stadig det foretrukne brød herhjemme. En skive mormorbrød med spegepølse er til dags dato stadig én af mine foretrukne eftermiddags-hygge-snacks.
På sådan en fredag har energien helt forladt mig, og det eneste der kunne redde mig var hjemmebagte boller. Så da jeg kom hjem i eftermiddags skyndte jeg mig at smække en gang dej sammen til de lækreste hjemmebagte boller. Lige hvad der skulle til.... Du skal HELT KLART prøve denne opskrift på hjemmebagte boller, den er et hit!!!!
Disse superlækre pizzasnegle er nemme og hurtige at bage. Og så er de et hit at have med i picknick kurven på sommerens udflugter.
Varme hveder.... All in på tandsmør og nostalgi..... Hjemme hos os er de obligatorisk spise "bette bededagsaften" - Men de smager altså også VIRKLIG godt på en helt almindelig mandag.... Så kalder vi dem bare "krydderboller" istedet... Opskriften finder du her :)
Fastelavnssøndag.... Endnu en undskyldning for at fylde sig med lækre boller, se en god film og slappe af.... Disse vandbakkelser med blåbærskum er super lækre, og en god afveksling til de klassiske boller med fløde, syltetøj og creme, men alternativt så smæk begge varianter på bordet - så er du godt dækket ind ;)
Fastelavn er mit navn... Boller vil jeg have .... ! Fastelavnsboller er bare SÅ meget et hit. Både vandbakkelserne og de gammeldags. I år ville jeg prøve noget andet - Så jeg har skiftet cremen ud i de gammeldags fastelavnsboller med lakridsmarcipan, hvid chokolade og lidt syrlige hindbær. Syntes det er super lækkert, men er du mere til klassikeren så er det bare at fylde dem med vaniljecreme istedet. Opskriften på bolledejen er super lækker og FYLDT med smør.... Det kan vi lide!
Sikke en dag!! Hyphesten er blevet redet og er forhåbentlig er vi klar til give den lidt pedal imorgen til elevstævnet på Lykkeshøj.... Morgenen skal startes ud med friskbagte Luciaboller - Så har lige smækket dejen sammen her til aften - og så skal den ellers bare stå i køleskabet til imorgen tidlig.... Mmmmm jeg glæder mig.... Dampende varm kaffe og friskbagte Lucia-boller. Det bliver hygge.... !!
Da jeg endelig stod søndag men en færdig surdej (Jubbbiiiii... det lykkedes) skulle denne selfølgelig testes in real life. Så frem med diverse kogebøger for at hente inspiration til at lave et groft brød. Er pt i slanke mode - så forsøger at tænke over hva der ryger indenbords.
Åhhhh den frygtede surdej.... Har du ligesom jeg haft lidt angst for at kaste dig over den, så kommer der her en simpel fremgangsmåde. I løbet af 3 dage har du en surdej som du kan opbevare i køleskabet. Husk at "fodre den" en gang om ugen ...
Hjemmelavede burgere er altid et hit herhjemme. Med disse lækre bløde foccaciaboller bliver den hjemmelavede burger løftet op på et højere niveau... Og det bedste af det hele.... De er SUPER NEMME at lave :)
Hjemme hos os har vi en ugentlig suppe dag... Imorgen står den på god gammeldags kartoffelsuppe med bacon - og hjemmelavet flüte....