Har du ramsløg i massevis, er hjemmelavet ramsløgsolie, en fremragende måde at få brugt nogle af de smagfulde blade på. Olien er super god i en salatdressing, ligesom hjemmelavet mayonaise med ramsløgsolie er et mega hit herhjemme.
Da Claus og jeg for godt 14 dage siden, var en tur ved Havnø Mølle plukkede vi VOLDSOMT mange ramsløg. Disse ramsløg blev forvandlet til den lækreste smagfulde pesto - og opskriften - Ja den får du lige her.
Jeg har et forslag…. Hvis frikadeller skal være obligatorisk at servere i diverse institutioner, ja så burde falafel i lige så høj grad være obligatorisk, for hold nu op det smager godt. Her til aften var picnickurven fyldt med hjemmelavet falafel ....
Koteletter i fad er en fremragende mormor-ret som jeg faktisk selv havde glemt ALT om.... Det er en helt igennem genial ret til en travl hverdag, hvor man bare har brug for noget nemt. Gudskelov har et samarbejde med Osuma for nylig medført at jeg er blevet lykkeligt mindet om, hvor nem og helt igennem fantastisk lækker denne ret er.
Min mormor lavede den BEDSTE grydestegte kylling. No bullshit!! Jeg overdriver ikke når jeg siger at den smagte så englene sang. Det er aldrig lykkedes mig at lave en grydestegt kylling, der smagte nøjagtig som min mormors grydestegte kylling, MEN denne opskrift kommer meget tæt på...
Hjemmelavede kammerjunkere lyder som noget man laver når man er arbejdsløs og “har tid til den slags”. Og må da indrømme at det tager lidt længere tid end at nappe dem fra en pose, men hvis man har tid og lyst er det slet ikke så svært og for den sags skyld tidskrævende som man kunne frygte.
Claus og jeg har MEGA travlt for tiden. Lige om lidt er der Hest & Rytter messe - og vi er nærmest konstant bagefter. Vi skal have gjort alt klart til messestanden, og Vi har de seneste dage ligge vandret - så vandret at svigermor for en gangs skyld har overtaget tøjvasken. Og det er stort.... I aften står den på sushi, som variation til den konstante strøm af junkfood og rugbrødsmadder vi har indtaget de sidste dage.
Claus ELSKER forloren hare. Og mens jeg maks kan spise et par enkelte skiver, ja så kører manden glad og gerne det meste af sådan en forloren hare ind selv. Jeg kommer vist ALDRIG til at forstå sammenhængen i at fyre ALTID skal have så meget kød, at de er ved at brække sig, men det er nok heller ikke meningen. Opskriften på min mormors forlorne hare får du her ...
Tartelletter med høns i asparges er en sikker klassiker der minder mig om søndagsmiddage hos mormor og morfar. Endvidere er det en fantastisk ret at indtage på sådan en søndag hvor man lige har kogt sig en høne ;)
Hjemmelavet hønsekødssuppe er et hit! Og det bedste af det hele er at der faktisk kan blive adskillige måltider ud af sådan en kogt høne. Du får opskriften på hjemmelavet hønsekødssuppe her, sammen med 3 gode opskrifter til aftensmad fra den kogte høne.
Det her er verdens bedste hønsekødssalat. Den smager lige præcis som man forventer at en hønsekødssalat skal smage. Jeg laver den ofte når jeg har kogt hønsekødssuppe og derfor har en masse kød i overskud....
Som lovet igår poster jeg her en super lækker og nem opskrift på mørbradgryde. Den er et kæmpe hit på spisebordet herhjemme. Masser af smag og nem at lave.
For noget tid siden postede jeg en opskrift på agurk&avocado suppe.... Den var lækker...!! Mega lækker.... Og med en god gang stegt flæsk til er det et SERIØST hit fra mit mormorkøkken. Men hvordan er det lige man laver den der super lækre sprøde flæsk, der ikke bliver slatten i kanterne? Opskriften på supersprød stegt flæsk finder du lige her.
Tomatsuppe har aldrig været en gourmet oplevelse for mig men denne suppe, som er efter Jessica Skys opskrift i mad programmet “4 stjerners middag”, den smager SUVERÆNT. Der er ikke noget at komme efter... Den er bare såååå god!
Uhhhhh denne kolde agurkesuppe med avocado er min nye sommer livret. Den er super lækker og cremet. Og det bedste af det hele..... Den er ROCKER nem at lave.
Solen skinner og det virker som om sommeren ENDELIG er kommet til Danmark. Denne opskrift på Gazpacho er super nem og smager sygt godt.... Eneste "downside" er at den gerne skal trække i køleskaben natten over, for at smagen bliver helt perfekt. Lav den i aften og spis den i morgen - så er der nem søndagsmad oven på en herlig weekend!
En dejlig pinse er overstået.... Lad mig starte med at sige at det var den pinse jeg lærte at køre traktor. Så er det sagt... Jeg er en vaskeægte "farmer-mormor"...! Nu "Truer" hverdagen igen.... Men pyt pyt.... Når nu man har haft en fantastisk weekend med bryllup, hestestævne og smækre sandwich, så er det ikke så skidt at vende tilbage til hverdagen igen...
Søndag hopper øko køerne på græs.... Ingen tvivl om at jeg og fotografen skal ud at se køerne danse.... Men allerede idag tager vi hul på forårsfesten, med sæsonens første omgang hjemmelavede koldskål.... Mmmmm det smager bare såååå godt..
Min veninde Maiken elsker denne opskrift på pasta Carbonara - og den er altså også god! Kombinationen af fløde, hvidvin, Parmesan og bacon er et HIT!! Prøv selv at lave den som en hurtig gang aftensmad.... Det er sååååå lækkert....
Min dejlige kæreste Claus gider faktisk slet ikke det der med grøntsager. Så da jeg her til aften diskede op med en ret der ikke indeholdt andet end grøntsager og kød var det store sager at få at vide, at det smagte SUPER godt!!
På sådan en fredag som idag er det lækkert med lidt nem aftensmad. Wraps med marinerede tigerrejer og evt. en hjemmelavet pesto er lige til at gå til.... En god og nem fredagsret der ikke kræver den store indsats. Optimalt ville jeg nok købe de store økologiske rejer man kan få, frem for tigerrejerne... Men nu var det liiiige disse der skulle udryddes.
Jeg kan ikke lide rødkål…. Eller jo - det kan jeg så godt alligevel. For er begyndt at lave det selv. Og denne opskrift med appelsin og hyldebærsaft, den smager bare så godt!
Der er skruet op på fuld skrald for sommervarmen – og jeg er ved at dø! Rødhåret som jeg er pakker jeg mig ind i masser af solcreme og tøj og vover mig ikke udenfor i tidsrummet mellem 12-15…. Men det er skønt!! Som følge af hedebølgen er nem mad i høj kurs og hvad er bedre end lidt grillmad med godt tilbehør. Majs kolber og en god coleslaw er stærkt under-vuderet… Det er det perfekte tilbehør til lækkert grill-kød! Og så er det rent faktisk muligt at få manden til at spise et måltid uden brød eller kartofler.
Hurtig og hem mad kan sagtens være velsmagende. Jeg er vild med denne pizza med kartoffel, champignon, kylling og bacon.....
ENDELIG er manden kommet hjem fra fototur på Island... Og udover selfølgelig at savne ham er savn nummer 2 helt klart kameraet!! Handicappet blev man! Men nu er det skønne grej hjemme igen. Nu er det så på tide at komme igang med madfoto igen... Weeee.... Og bloggen!
Mmmmm ... Gazpacho... Det er super nemt og passer perfekt som hurtig aftensmad. Det er bedst at lave den aftenen inden den skal spises, da den helst skal trække et døgns tid så den virkelig smager af noget. Jeg bager mine elskede flüte og serverer sammen med.
Jeg er VIRKELIG ikke pjattet med kogte kartofler.... Hvilket er lidt pudsigt når jeg nu er så SYG med mormormad. Denne salat med hvide asparges er derfor et lækkert og kærkomment alternativ til de kogte kartofler.
Normalt er "Goe' ben" en simreret.... Og simreretter spiser man om efteråret... Eller hva'? Da jeg stod på hovedet i fryseren i morges faldt jeg over en pakke stegeben som skulle bruges. Det er hundrede år siden jeg har fået den slags. Min mor lavede det ofte da jeg var lille og duften fra den store gryde med benene der står og koger bringer gode minder frem.
Hjemmelavede burgere er altid et hit herhjemme. Med disse lækre bløde foccaciaboller bliver den hjemmelavede burger løftet op på et højere niveau... Og det bedste af det hele.... De er SUPER NEMME at lave :)
Pesto på glas er noget fanden har skabt... Uanset hvilken pesto jeg køber ender jeg altid med at blive skuffet.... Men så er det jo SUPER HELDIGT at en god hjemmelavet pesto hverken er svær at lave, eller kræver mange mærkelige ingredienser. Jeg bruger mandler i stedet for pinjekerner - men du kan sagtens bruge pinjekerner hvis du er mere til det.
Har egentligt altid syntes at kartoffelsuppe lød lidt ulækkert... Indtil jeg smagte det!!! Jamen det smager jo så fuglene synger. Jeg ved godt at den klassiske kartoffelsuppe er med porre og kartofler og ikke så meget andet. Men selv kan jeg bedst lide min egen som er med lidt mere smag. Denne portion giver ca 2 l.
Det her er nok verdens nemmeste opskrift på kylling i karry. Er helt vild med denne ret i de kolde efterårs og vinter måneder. Det smager MEGA lækkert. Og så er det nemt at fryse kylling i karry ned, så du har hurtig aftensmad til én af de dage hvor man bare er lidt presset.
Hjemme hos os har vi en ugentlig suppe dag... Imorgen står den på god gammeldags kartoffelsuppe med bacon - og hjemmelavet flüte....
Det her er vist den opskrift min søster har kigget på flest gange. Opskriften her er et hit hos hende og må da på ganske beskedent jysk indrømme at "det slet ikke smager grimt". Det tager ikke lang tid at lave denne lasagne selvom den er lavet fra bunden - og det bliver en ganske stor portion så resterne kan man fryse ned og gemme til en dag hvor man har brug for lidt nem aftensmad.